EK voetbal

Koning Willem-Alexander heeft vanavond een verrassingsbezoek gebracht aan de Marktweg in Den Haag. De straat werd begin deze maand uitgroepen tot 'Mooiste Oranjestraat van Nederland'.

De bewoners van de Marktweg waren ruim een maand bezig om alle huizen, lantaarnpalen en containers met onder meer vlaggen en spandoeken te versieren. De Marktweg won de titel van Mooiste Oranjestraat ook al in 2014.

De koning bezocht de straat vlak voor de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK. Hij werd samen met burgemeester Jan van Zanen van Den Haag rondgeleid door de initiatiefnemers voor het versieren van de Marktweg.

Saamhorigheid

De koning liep mee naar de achtertuin van een van de bewoners waar een scherm was geïnstalleerd om de wedstrijd te kijken, meldt Omroep West. Met het bezoek wilde Willem-Alexander zijn saamhorigheid met alle Oranjefans uiten.

Tijdens de eerste wedstrijd van Oranje tegen Oekraïne zat Willem-Alexander samen met koningin Máxima op de tribune in de Johan Cruijff Arena. Beelden van de juichende koning nadat het winnende doelpunt werd gescoord gingen de hele wereld over.

STER reclame