NOS Voetbal

Deense bondscoach emotioneel: 'Gaat goed met Eriksen, maar zijn behoorlijk van slag'

Emotionele bondscoach Denemarken: 'Blij dat het goed met hem gaat'

"We zijn er allemaal aan herinnerd wat belangrijk is in het leven", sprak de Deense bondscoach Kasper Hjulmand na het EK-duel met Finland.

"Het leven draait om betekenisvolle relaties. Als dan een van je spelers vecht voor zijn leven, dan is het voetbal zinloos. We zijn blij dat het goed met hem gaat, maar we zijn behoorlijk van slag."

De Denen beleefden een emotionele avond in Kopenhagen, waar Christian Eriksen vlak voor rust in elkaar stortte en op het veld werd werd gereanimeerd. Beide landen zochten de kleedkamers op, maar keerden toch terug om het duel uit te spelen. Finland won uiteindelijk met 1-0, maar het resultaat was in Kopenhagen bijzaak.

'Spelers kapot en emotioneel uitgeput'

"Wat de spelers hebben gedaan, is ongelooflijk. Trotser kan ik niet zijn. De spelers zijn kapot en emotioneel uitgeput", ging Hjulmand verder. "We hadden twee opties: de wedstrijd vanavond afmaken of morgenmiddag om 12 uur. Iedereen wilde vandaag spelen. De spelers zeiden dat ze toch niet konden slapen en het beter was om het vanavond uit te spelen."

Kasper Schmeichel en Kasper Hjulmand

De Finnen boekten een historische zege op Denemarken in hun eerste EK-duel, maar ook bij hen waren de gedachten bij Eriksen. "Het resultaat maakt niet uit", zei Jere Uronen, die de assist gaf bij de winnende goal van Joel Pohjanpalo, tegenover de NOS. "Een mensenleven is het belangrijkste. Ik ben zo blij dat hij ok is."

Dat de wedstrijd nog werd uitgespeeld, had van de Finnen niet gehoeven. "Wij hadden ons neergelegd bij de wens van de Denen. We waren een beetje verrast, hadden uitstel verwacht. Gelukkig hebben we gespeeld en hoeven we niet zondag terug te komen."

"Het is mooi om te zien hoe voetbal verbindt", sprak doelpuntenmaker Joel Pohjanpalo. "Hoe alle fans van Finland en Denemarken samen zijn naam scandeerden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl