EK voetbal
Eriksen zakt in elkaar tijdens EK-duel en moet worden gereanimeerd Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Christian Eriksen is tegen het einde van de eerste helft van het EK-duel Denemarken-Finland in elkaar gezakt. De 29-jarige Deen werd daarna gereanimeerd. Teamgenoten vormden daarbij een haag om hem heen.

Zaakwaarnemer Martin Schoots liet een uur na het incident tegenover NOS Langs de Lijn weten dat Eriksen bij bewustzijn is. "Ik weet niet heel veel, maar wel het goede", zegt Schoots. "Ik heb net met zijn vader gesproken en die zegt dat hij ademt en kan praten."

De Deense bondsvoorzitter Peter Møller bevestigde tegenover de Deense TV-zender DR dat Eriksen vanaf zijn ziekenhuisbed heeft gesproken met de spelers.

Op een foto was al te zien geweest dat Eriksen met zijn ogen open het veld had verlaten.

Bij het verlaten van het veld lijkt het erop alsof Christian Eriksen bij kennis is AFP

Het was lange tijd onduidelijk wat er met de wedstrijd tussen Denemarken en Finland zou gebeuren, maar anderhalf uur na het neergaan van Eriksen werd het duel toch nog hervat.

Toen de Deense ploeg het veld opkwam, applaudisseerden de Finse spelers voor hun tegenstander. De Finnen wonnen uiteindelijk met 1-0.

Angstige momenten

Spelers, staf en publiek hadden angstvallig hun adem ingehouden, nadat Eriksen tegen de grond was gegaan. Na een klein kwartier werd de Deen met de spelers opnieuw om hem heen door de medici afgevoerd naar het ziekenhuis.

Uit de gezichten van de spelers bleek de ernst van de situatie. Diverse ploeggenoten durfden niet te kijken.

STER reclame