NOS VoetbalAangepast

Reclamevliegtuig cirkelt boven De Boer op trainingsveld: 'Frank, gewoon 4-3-3!'

Reclamevliegtuig met duidelijke boodschap voor De Boer: 'Frank, gewoon 4-3-3!'

Het systeem dat Frank de Boer met het Nederlands elftal op het EK voetbal gaat spelen, is al dagen voer voor discussie. De bondscoach lijkt vast te houden aan het 5-3-2-systeem met vijf verdedigers. Maar menig Oranje-volger schreeuwt om het 4-3-3-systeem met vier verdedigers en drie aanvallers.

Om de roep om het 4-3-3-systeem kracht bij te zetten, vloog er zaterdagochtend tijdens de training van het Nederlands elftal in Zeist een reclamevliegtuigje over met de duidelijke tekst 'Frank, gewoon 4-3-3!' .

Hard lachen

Veel spelers van Oranje moesten hard lachen toen ze de boodschap voor de bondscoach zagen. Ook De Boer vond het een leuke actie, maar blijft, zoals verwacht, toch vasthouden aan 5-3-2. "Ik weet zeker dat we met dit systeem de kwaliteiten van de spelers het beste naar boven kunnen halen", legde De Boer uit.

Het Nederlands elftal is met Matthijs de Ligt begonnen aan de laatste training voor de eerste wedstrijd op het EK, zondag tegen Oekraïne. De verdediger herstelt van een liesblessure, die hij vorige week opliep tijdens het trainingskamp in Portugal. Het is nog steeds onduidelijk of De Ligt tegen Oekraïne kan spelen.

Niet overtuigen

Oranje kon de afgelopen weken met een versterkte defensie niet overtuigen in de oefenwedstrijden tegen Schotland (2-2) en Georgië (3-0). Oud-international en tv-analist Rafael van der Vaart maakte vrijdagavond op televisie ook al een statement: "Speel niet met vijf verdedigers, anders moeten we het niet eens uitzenden".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl