1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

Oekraïense perschef krijgt berichtje: 'We gaan met dat shirt spelen'

Oekraïense perschef krijgt berichtje: 'We gaan met dat shirt spelen'

Een provocatie werd het genoemd, de contouren van het door Rusland geannexeerde De Krim op het shirt van de Oekraïense voetbalploeg. Ook staan de slogans 'Glorie aan Oekraïne' en 'Glorie aan onze helden' op het shirt, uitingen die mogelijk verwijzen naar de oorlog met Rusland waar Oekraïne sinds 2014 in verwikkeld is.

In dat shirt wilden de Oekraïners zondagavond de Johan Cruijff Arena betreden, voor de eerste groepswedstrijd van het EK tegen het Nederlands elftal. De UEFA sommeerde Oekraïne echter de politieke boodschappen van het tricot te verwijderen.

De spelers lijken zondag toch gewoon in het shirt met de landkaart - inclusief De Krim - tegen Oranje te spelen. Dat blijkt als verslaggever Bert Maalderink op de persconferentie van de Oekraïners een vraag stelt over het gewraakte voetbalshirt.

Roman Bezoes, speler van AA Gent, wil er weinig over zeggen. "Ik denk dat ik deze vraag niet kan beantwoorden, dan moet je aan de bond vragen. Zij beslissen daarover..."

De perschef is duidelijker. "Alles is goedgekeurd door de UEFA, de voorzitter van de Oekraïense bond is erover in gesprek met de UEFA. Meer kan ik er niet over zeggen." Niet veel later krijgt de perschef een berichtje op zijn telefoon en schept hij duidelijkheid. "We gaan in het shirt spelen, het is goedgekeurd."

Bekijk hieronder een reportage van Bert Maalderink van afgelopen donderdag bij de Oekraïners:

Oekraïne houdt deur in Roemenië dicht: 'We zijn erg gedisciplineerd'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl