Ivan Trickovski juicht na zijn treffer tegen Kazachstan

Uitstekende EK-generale voor Noord-Macedonië, straks tegenstander van Oranje

In de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het EK heeft een van de tegenstanders van Oranje behoorlijk wat zelfvertrouwen weten te tanken. Noord-Macedonië won gemakkelijk met 4-0 van Kazachstan.

In hoofdstad Skopje kwam Noord-Macedonië via een benutte strafschop van Ezgjan Alioski na een half uur op voorsprong. Na een directe rode kaart voor Kazach Serikzhan Muzhikov vlak voor rust, konden de Macedoniërs na rust gemakkelijk de score uitbreiden.

Na een klein uur zorgde Ivan Trickovski voor de 2-0. Milan Ristovski en Darko Churlinov zorgden in het laatste kwartier voor de overige treffers.

Derde tegenstander Oranje

Noord-Macedonië speelt op 13 juni in Boekarest de eerste EK-wedstrijd tegen Oostenrijk. Op 21 juni is de ploeg van bondscoach Igor Angelovski in Amsterdam de derde tegenstander van Nederland.

Titelfavorieten Spanje en Portugal troffen elkaar in het Wanda Metropolitano in Madrid voor een oefenwedstrijd. In een weinig verheffend duel kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0.

Spanje had het overwicht voor rust, zonder daarbij grote kansen te creëren. Na rust had met name Álvaro Morata het vizier niet op scherp staan. De Spaanse spits van Juventus miste een drietal grote kansen. Aan de andere kant waren Diogo Jota en Cristiano Ronaldo gevaarlijk namens Portugal.

Italië

Italië won in de voorbereiding op het EK ruim van Tsjechië. In Bologna won het elftal van bondscoach Roberto Mancini met 4-0. Halverwege leidde Italië met 2-0. Ciro Immobile en Nicolò Barella scoorden. Na de hervatting liepen de Italianen verder uit door Lorenzo Insigne en Domenico Berardi.

Italië speelt in de groepsfase van het EK tegen Turkije, Wales en Zwitserland.