Frenkie de Jong tussen de druppels van een van de sproeiers
NOS Voetbal

Oranje-spelers goedgeluimd op training dag na magere remise tegen Schotten

Het viel niet mee wat het Nederlands elftal woensdagavond liet zien tegen een gehandicapt Schotland, maar de 2-2 in het voorlaatste oefenduel op weg naar het EK heeft ogenschijnlijk geen vat gekregen op de gemoedstoestand van de internationals.

Die verschenen donderdagmiddag in ieder geval goedgeluimd op het trainingsveld in het Portugese Lagos.

Dat wil zeggen: in eerste instantie alleen de spelers die tegen de Schotten niet in de basis stonden, plus Frenkie de Jong, die woensdag al na een halfuurtje naar de kant ging, en Tim Krul, die zich met Maarten Stekelenburg en Marco Bizot op het winderige veld op een keeperstraining stortte.

Spelers Oranje hebben lol met sproeier op Portugees trainingsveld

De basisspelers bleven aanvankelijk binnen, maar onder anderen Matthijs de Ligt, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay verschenen na een half uur één voor één alsnog langs de lijn om - al dan niet liggend in het gras onder een strakblauwe hemel - de inspanningen van hun teamgenoten te bekijken.

Die deden wat bal- en loopoefeningen, speelden tikkertje, werkten een potje met vier doeltjes af en later een partij met twee grote doelen, maar hadden ook veel lol met de sproeiers die voor een welkome verkoeling zorgden.

Zondag laatste oefenduel

Zondag wacht het Nederlands elftal nog een laatste oefenwedstrijd tegen Georgië. Precies een week later, op zondag 13 juni, begint voor Oranje het EK met de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl