NOS Voetbal

De Boer: 'Kan niet zeggen dat ze niet hun stinkende best gedaan hebben'

De Boer na nederlaag in Istanbul: 'Turkije was dodelijk effectief vandaag'

Bondscoach Frank de Boer spreekt van een heel slecht resultaat tegen een dodelijk effectief Turkije. Er is werk aan de winkel voor hem bij het Nederlands elftal na de uitglijder in Istanbul (4-2).

"Ik kan niet zeggen dat ze niet hun stinkende best gedaan hebben", probeert De Boer nog voor een nuance te zorgen. "We drukken ze naar achteren. Dan lijkt het of je niet alert of agressief bent."

'Veel fouten'

"De eerste helft was zeker niet goed. We maakten te veel fouten, speelden ook in een te laag tempo. Je weet dat zij loeren op de omschakeling, daar is de eerste goal een schoolvoorbeeld van."

De Boer wil het vooral niet erger maken dan het is. "We vinden het verschrikkelijk, maar ik hoef toch niet met tranen in mijn ogen voor je te staan?", pareert hij de kritiek van NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. "Natuurlijk is het een dreun, we moeten heel snel de knop omzetten."

Komende dagen speelt Nederland nog tegen Letland en Gibraltar, WK-kwalificatieduels die gewonnen moeten worden om niet achterop te raken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl