NOS Voetbal

Liverpool-coach Klopp: 'Van Dijk haalt waarschijnlijk het EK niet'

Klopp: 'Virgil van Dijk haalt waarschijnlijk het EK niet'

Liverpool-trainer Jürgen Klopp denkt dat de geblesseerde Oranje-captain Virgil van Dijk het EK niet zal halen. "Met de informatie die ik op dit moment heb, lijkt mij dat onwaarschijnlijk", zei Klopp op een digitale persconferentie.

De Duitse trainer moet het al enige tijd stellen zonder Van Dijk en de Engelse international Joe Gomez. Beiden zijn geblesseerd. En voor beiden zal het EK te vroeg komen, vreest de trainer. "Niet omdat ik ze niet wil laten gaan, maar vanwege de ernst van de blessure", aldus Klopp.

"Dit zijn echt hele zware blessures. Het gaat er nu niet om in welke competitie ze kunnen spelen. Ik sta altijd open voor positieve verrassingen, dat ze plotseling weer verschijnen op de training, maar niemand heeft me dat nog verteld."

Virgil van Dijk en trainer Jürgen Klopp in betere tijden.

Vorig jaar liep Van Dijk een zware knieblessure op in de stadsderby tegen Everton, toen hij in botsing kwam met doelman Jordan Pickford. Na een succesvolle operatie is de 29-jarige verdediger inmiddels aan het revalideren. Hij traint niet met de groep, maar werkt een individueel programma af.

Anderhalve maand geleden was de trainer nog optimistisch over het herstel van de Oranje-aanvoerder. "Ik weet niet precies wat er mogelijk is, daar ben ik niet de juiste persoon voor om dat te zeggen. Maar het ziet er erg goed uit. Ik sprak hem vanochtend aan de telefoon, hij is heel goed gehumeurd", zei de trainer toen.

Twaalf dagen later, begin februari, was Klopp al wat minder optimistisch. Op de vraag of hij dit seizoen nog rekende op de verdediger bij Liverpool zei hij: "Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar het is niet waarschijnlijk. Wij geloven graag in wonderen."

'Ik heb niet het idee dat de deur Van Dijk definitief in het slot moet'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl