Frank de Boer ANP
Nederlands elftal

Vanavond om 18.00 uur is in Zürich de loting voor de Europese kwalificatiereeks van het WK voetbal van 2022 in Qatar. Het Nederlands elftal gaat als een van de tien groepshoofden de pot in.

De loting is live te zien op NOS.nl en in de NOS-app met commentaar van Arno Vermeulen. Kort na de loting zal bondscoach Frank de Boer in Zeist een reactie geven.

Van der Vaart is in Zürich

Vanwege de coronacrisis is de loting een online-evenement zonder vertegenwoordigers. Rafael van der Vaart is wel in Zürich om te assisteren bij de loting.

Er doen 55 landen mee aan de WK-kwalificatie. De loting zal resulteren in vijf groepen van vijf teams en vijf groepen met zes teams. De groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK en alle nummers twee gaan de play-offs in. Het WK zelf start op 21 november 2022.

Potindeling loting WK-kwalificatie

Pot 1: Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Portugal, Spanje, Italië, Kroatië, Denemarken en Duitsland.

Pot 2: Zwitserland, Wales, Polen, Zweden, Oostenrijk, Oekraïne, Servië, Turkije, Slowakije en Roemenië.

Pot 3: Rusland, Hongarije, Ierland, Tsjechië, Noorwegen, Noord-Ierland, IJsland, Schotland, Griekenland en Finland.

Pot 4: Bosnië en Herzegovina, Slovenië, Montenegro, Noord-Macedonië, Albanië, Bulgarije, Israël, Wit-Rusland, Georgië en Luxemburg.

Pot 5: Armenië, Cyprus, Faeröer, Azerbeidzjan, Estland, Kosovo, Kazachstan, Litouwen, Letland en Andorra.

Pot 6: Malta, Moldavië, Liechtenstein, Gibraltar en San Marino.

Na de zege op Bosnië en Herzegovina in de Nations League reageerde bondscoach Frank de Boer al op de WK-loting omdat hij wist dat Nederland de sterkste landen zou ontlopen.

Frank de Boer trots na eerste zege: 'Maar het ging om die twee andere doelen'

STER reclame