NOS Voetbal

Opluchting en lach bij Oranje-spelers: 'Waren wel toe aan overwinning'

Aanvoerder Wijnaldum maakt er twee: 'Scoren deed ik ook al zonder die band'

De spelers van het Nederlands elftal haalden opgelucht adem na de 3-1 zege op Bosnië en Herzegovina in de Nations League. "We waren wel toe aan een overwinning", zei aanvoerder Georginio Wijnaldum direct na afloop van de wedstrijd.

Oranje had al vijf duels niet gewonnen, maar mede dankzij twee goals van Wijnaldum werd die ban gebroken. "We hebben een aantal keren gehad dat we de tweede helft goed begonnen, maar vandaag was het andersom en deden we het in de eerste helft."

Depay lacht om de vragen

Ook Memphis Depay maakte met een tevreden gevoel de balans op. Onder bondscoach Frank de Boer is hij geen spits meer, maar buitenspeler. Toch pikte hij zijn goaltje weer mee. "Tussen de linies, links, rechts, ik wil gewoon creëren. Ik sta niet boven het team", zei hij.

Depay kan er wel om lachen dat hem steeds naar zijn voorkeurspositie gevraagd wordt, iets waar hij vroeger wellicht geïrriteerd over was geraakt. "Ik word ook ouder. Ik weet niet, het is ook gewoon een spelletje, een lolletje, niks serieus."

Depay kan lachen om interview: 'Is meer een lolletje, niks serieus'

Depay liet ook een kritische noot horen. "Wedstrijden als vandaag moeten op een goede manier gewonnen worden. Dat was het geval, maar we hadden met 4-0 of 5-0 moeten winnen."

Wijndal wil vaker gaan schieten

Achter Depay stond AZ-speler Owen Wijndal wederom linksback. Hij had bijna de score geopend toen een voorzet van hem op de paal belandde. Lachend: "Ik moet wat vaker gaan schieten, ik denk altijd eerst aan een voorzet."

Wijndal zag voorzet op de paal belanden: 'Ik moet vaker gaan schieten'

Wijndal voelt zich lekker bij Oranje. "Zeker weten. Ik voel een klik met Memphis, ook buiten het veld praten we veel. Het is heel lekker om achter hem te spelen, ik kan hem altijd inspelen."

Dumfries belangrijk met twee assists

De andere back was Denzel Dumfries. Hij was met twee assists ook nadrukkelijk aanwezig. "Ik kan wel wat, hoor", liet de PSV'er weten. Ook met een lach op zijn gezicht.

Dumfries niet overdreven blij over twee assists: 'Ik kan wel wat, hoor'

Frenkie de Jong kreeg op het middenveld dit keer gezelschap van Davy Klaassen in plaats van Donny van de Beek. Een voorkeur wilde hij niet uitspreken. "Daar ga ik niks over zeggen. Ik moet zorgen dat ik erin sta en dan zie ik wel wie er om me heen staan."

Heeft De Jong voorkeur voor Klaassen of Van de Beek? 'Zeg ik niks over'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl