Nederlands elftal
Depay voelt zich ook goed als linksbuiten: 'Maar ik speel liever in de spits'

Memphis Depay heeft onder bondscoach Frank de Boer een andere rol in het elftal gekregen. De aanvaller van Olympique Lyonnais begon de laatste wedstrijden als linksbuiten, terwijl hij juist onder het bewind van Ronald Koeman een belangrijke rol speelde als diepe spits.

"Wat een beginnende vraag. Goedemiddag", reageert Depay. Hoe het leven als linksbuiten van Oranje is, was de vraag van verslaggever Jeroen Stekelenburg.

"Ik heb daar weleens gespeeld in het verleden, woensdag ook. Ik weet wat ik daar kan. En ik weet wat ik in de spits kan. Linksbuiten kan ik ook spelen. Daar ben ik ook gevaarlijk. Het is niet zo dat ik daar minder gemotiveerd ben."

Het eergevoel speelt daarbij geen rol, zegt Depay. "Ik speel liever in de spits, dat is mijn voorkeur. Maar op linksbuiten kom ik ook goed uit de voeten."

Memphis Depay op het trainingsveld in Zeist ANP

Het Nederlands elftal heeft nog niet gewonnen sinds Frank de Boer bondscoach is. En Memphis Depay heeft sinds hij is hersteld van zijn knieblessure nog niet gescoord voor Oranje.

"Ik denk dat je een heel scherp Oranje kan verwachten. Een Oranje dat op zoek is naar resultaat. We moeten twee wedstrijden winnen. We moeten het laten zien", zegt Depay.

"En natuurlijk wil je scoren. Belangrijk zijn voor het team. Ook met assists. Ik ben er zeker naar op zoek. Bij mijn club lukt dat al wel, maar in Oranje nog niet. Maar dat gaat zeker gebeuren, daar ben ik van overtuigd."

STER reclame