NOS Voetbal

Botman vervangt geblesseerde Aké in selectie van Oranje

Sven Botman is toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Frank de Boer heeft de centrale verdediger van Lille aangewezen als vervanger van Nathan Aké.

Aké (Manchester City) viel woensdag tijdens het vriendschappelijke duel met Spanje (1-1) al na een paar minuten uit met een hamstringblessure.

De 20-jarige Botman maakte nog niet eerder deel uit van de Oranjeselectie. Hij bereidde zich met Jong Oranje voor op de laatste twee EK-kwalificatieduels, maar voegt zich nu per direct bij de 24-koppige spelersgroep van De Boer.

Bekijk hieronder een interview met Sven Botman van woensdag, waarin hij zegt zich vereerd te voelen dat bondscoach Frank de Boer hem in de gaten houdt:

Botman kan eigen ontwikkeling amper bevatten: 'Bijzonder dat het zo snel gaat'

"Bijzonder dat het allemaal zo snel gaat", liet Botman gisteren nog weten toen bondscoach De Boer zijn naam noemde. "Dan ben ik ook weer een jongen die denkt van: we zien het wel, we gaan gewoon lekker door."

Botman werd afgelopen zomer door Ajax verkocht aan Lille, zonder één officieel duel in de hoofdmacht van de Amsterdammers te hebben gespeeld. Vorig seizoen was hij op huurbasis actief voor sc Heerenveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl