NOS Voetbal

Bondscoach De Boer wacht nog altijd op eerste zege: 'Dan maar tegen Bosnië'

De Boer ziet perspectief: 'Eerste overwinning dan maar tegen Bosnië'

Natuurlijk baalde Frank de Boer dat het Nederlands elftal ook de vierde wedstrijd onder zijn leiding niet had weten te winnen. Maar desondanks was de bondscoach na het gelijkspel tegen Spanje (1-1) niet ontevreden.

"We begonnen moeizaam aan de wedstrijd, dat zeker. Maar na de 1-0 van Spanje kwamen we er beter in", aldus De Boer. "Wijnaldum en Frenkie de Jong konden toen steeds beter onder de druk van de Spanjaarden uitkomen."

"Ze moeten dan ook leren wanneer ze risico moeten nemen en wanneer ze de bal op Luuk de Jong moeten geven. Vaak hadden we voorin een overtalsituatie, maar daar maakten we geen gebruik van."

Nederland dekt niet door

De Boer zag dat Oranje, dat de Spanjaarden regelmatig onder druk probeerde te zetten, een aantal keer kwetsbaar oogde in de omschakeling. "Wat wij deden, kost heel veel kracht. We namen risico, maar dan kan het ook aan de andere kant gevaarlijk worden."

Frank de Boer coacht Oranje, met op de voorgrond de Spaanse bondscoach Luis Enrique

"Waar ik me aan stoorde, was dat we niet doordekten. Dat was het probleem", vervolgde De Boer. "Vooral van achteruit, want Spanje speelde goed tussen de linies. In de tweede helft deden we dat beter en toen kwamen we veel meer in de duels."

Complimenten voor Wijndal

De Boer was lovend over linksback Owen Wijndal, die in zijn tweede interland sterk voor de dag kwam. "Hij heeft vandaag echt een hele goede indruk achtergelaten en de schroom van zijn eerste wedstrijd (vorige maand tegen Mexico, red.) achter zich gelaten."

De vleugelverdediger van AZ was zelf ook tevreden. "Of ik heb laten zien dat ik de komende jaren de vaste linksback van Oranje kan worden? Ik denk het wel."

Wijndal de komende jaren vast in Oranje? 'Laat zien dat ik het aankan'

"Ik heb tegen de beste voetballers van de wereld laten zien dat ik het aankan. Maar het is aan mij om het vaker te laten zien", weet Wijndal.

De Boer blijft wachten

Door het gelijkspel is De Boer de eerste bondscoach die geen van de eerste vier interlands onder zijn leiding heeft weten te winnen. Eerder verloor Nederland van Mexico en speelde het gelijk tegen Bosnië en Herzegovina en Italië.

"Natuurlijk wil je zo snel mogelijk een overwinning, maar laten we dat tegen Bosnië dan maar doen", doelde De Boer op de eerstvolgende wedstrijd van Oranje, komende zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl