NOS VoetbalAangepast

Bondscoach De Boer haalt Dumfries en Twente-doelman Drommel bij Oranje

Bondscoach Frank de Boer heeft een aantal wijzigingen aangebracht in de selectie van het Nederlands elftal. PSV-verdediger Denzel Dumfries en FC Twente-keeper Joël Drommel zijn aan de groep toegevoegd.

Dumfries werd na een besmetting met het coronavirus aanvankelijk niet opgeroepen, maar de rechtsback speelde zich met twee assists voor PSV in de 3-1 overwinning op Willem II toch nog in Oranje.

"Dankzij zijn getoonde fitheid komt hij toch in aanmerking voor een plek in de selectie", meldt de KNVB. Daar stond tegenover dat een andere PSV'er is afgevallen: de zieke Mohamed Ihattaren.

Na de winst op Willem II hintte Dumfries al op een Oranje-selectie: "Misschien komt er nog een verrassing aan en zie je me maandag in Zeist."

Dumfries hint op Oranje-selectie: 'Misschien zie je me maandag in Zeist'

Het Nederlands elftal neemt het de komende interlandperiode op tegen Spanje (11 november), Bosnië en Herzegovina (15 november) en Polen (18 november).

Eerste oproep Twente-keeper Drommel

De Boer haalde ook Drommel bij de selectie. De 23-jarige keeper van FC Twente vervangt de geblesseerde Feyenoord-doelman Justin Bijlow. Het is de eerste Oranje-uitverkiezing voor Drommel.

Joël Drommel

Het was een weekend van uitersten voor Bijlow. De Feyenoord-doelman kreeg zaterdag als vervanger van de geblesseerde Jasper Cillessen zijn eerste oproep voor Oranje, maar moest zich een etmaal later vanwege een blessure afmelden.

Bijlow raakte zondag geblesseerd tijdens de warming-up voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. "Uit onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat er in elk geval niks gescheurd of gebroken is", meldt Feyenoord over de blessure van de 22-jarige doelman.

Er rest hem echter te weinig tijd om fit te worden voor de komende interlandweek.

Padt vist achter het net

De selectie van Drommel betekende dat de 30-jarige Sergio Padt achter het net vist. De FC Groningen-keeper hoopte weer een kans te krijgen. In 2018 zat hij voor het laatst bij Oranje. Na een incident, waarbij Padt iemand in een trein mishandelde, werd hij niet meer opgeroepen.

"Ik ga op mijn telefoon letten. Twee jaar geleden ben ik er op een vervelende manier uit gegaan. Niet om mijn keeperskwaliteiten, maar om heel andere reden. Als mij dat hopelijk vergeven wordt, is dit het moment om erbij te zitten", zei hij zondag.

Groningen-keeper Padt hoopt op Oranje: 'Zal op mijn telefoon letten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl