Henk ten Cate Pro Shots
Oranje richting EK

Henk ten Cate is door de spelersraad van Oranje naar voren geschoven als mogelijke opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman.

Dat liet Kees Jansma weten in de online talkshow van Voetbal International. Marten de Roon distantieerde zich namens de spelersgroep van het droppen van de naam van Ten Cate.

"De spelersraad heeft veel contact met de directie van de KNVB over van alles en nog wat, maar over namen of lijstjes met namen is niet gesproken. Dat is volstrekte onzin."

De Roon over gerucht Ten Cate: 'Volstrekte onzin'

Ten Cate reageerde tegen de NOS als volgt: "Als het waar is, dan zou ik het een eer vinden. Want de spelers zijn een goed referentiekader."

Hij zit momenteel zonder werk na zijn vertrek bij het Saoedische Al-Ittihad eerder dit jaar. Twee jaar terug was Ten Cate ook al in beeld als bondscoach van Oranje, maar hij bedankte toen voor de eer omdat hij zich door de KNVB onvoldoende gesteund voelde. Dick Advocaat stapte vervolgens in.

Vanavond is Ten Cate te gast in Studio Voetbal en hij gaat daar uiteraard in op een mogelijk bondscoachschap bij Oranje. Ook de situatie bij zijn ex-club FC Barcelona wordt besproken. De uitzending begint om 23.05 uur op NPO 1 en is ook te volgen via de NOS-app en NOS.nl.

Henk ten Cate vanavond te gast in Studio Voetbal

STER reclame