NOS Voetbal

Koeman praat met KNVB om vertrek bij Oranje af te ronden: 'Zou het graag willen'

Koeman vertrekt bij Zeist: 'Zou graag naar Barcelona willen'

Ronald Koeman was vanochtend in Zeist om op de KNVB-campus over zijn vertrek als bondscoach te praten. De huidige bondscoach van Oranje hoopt een dezer dagen gepresenteerd te worden als hoofdtrainer van FC Barcelona.

"Ja, ik zou het graag willen", laat Koeman weten bij vertrek uit Zeist. "Maar het is pas definitief als de handtekening gezet is. Tot dan kan ik er niks over zeggen. Al zou ik het graag willen."

Geen twijfel

In Zeist twijfelt niemand er meer aan dat Koeman zal vertrekken. Maandag sprak een delegatie van Barcelona in Nederland met Koeman, dat bevestigde algemeen directeur Òscar Grau bij het Spaanse Esport3. Hiermee lijkt een akkoord tussen beiden niet ver weg meer.

Koeman heeft bij de KNVB een doorlopend contract, maar daarin is een clausule opgenomen dat hij zijn dienstverband bij Oranje kan beëindigen mocht FC Barcelona bij hem aankloppen. Die clausule gold voor na het EK 2020, maar dat toernooi is vanwege de coronacrisis uitgesteld naar 2021. In januari klopte Barcelona ook al bij Koeman aan, maar toen bedankte hij nog voor de eer.

De 57-jarige Koeman kwam van 1989 tot en met 1995 uit voor Barcelona en schonk de club in 1992 de Europa Cup 1 met een rake vrije trap in de finale tegen Sampdoria.

Trainer Quique Setién werd door Barcelona na de 8-2 oorwassing in de Champions League door Bayern München ontslagen. Voor het eerst in twaalf jaar behaalden de Catalanen dit seizoen geen enkele prijs.

'Koeman vandaag of morgenochtend gepresenteerd als trainer van Barcelona'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl