Hans Hateboer, Donny van de Beek en Virgil van Dijk
NOS VoetbalAangepast

Topoverleg over Europese competities; 'EK wordt verplaatst'

De Europese voetbalbond UEFA heeft voor dinsdag 17 maart een vergadering aangekondigd over de uitbraak van het coronavirus. In het crisisoverleg zal besproken worden of en hoe de Champions League, Europa League, het EK en de landelijke competities kunnen doorgaan.

Alle 55 aangesloten bonden, het samenwerkingsverband van grote clubs (de European Club Association), Europese competities en de spelersvakbond FIFPro zijn uitgenodigd om mee te discussiëren over de aanpak van het coronavirus in het Europese voetbal.

Verplaatsing EK

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Franse sportkrant L'Equipe staat de uitkomst van de bijeenkomst al vast. De krant meldt dat de UEFA zal aankondigen dat de Champions League en de Europa League voorlopig worden uitgesteld. Het EK zal verplaatst worden naar 2021.

KNVB-baas Gudde: 'Ik verwacht maatregelen voor het EK'

Afgelastingen

De nationale competities in Nederland, Spanje, Italië, Portugal, Denemarken en Noorwegen zijn tijdelijk opgeschort.

In de Europa League zijn de duels Sevilla-AS Roma en Internazionale-Getafe, aanvankelijk gepland voor vanavond, al afgelast vanwege het coronavirus.

Dat geldt ook voor twee wedstrijden in de achtste finales van de Champions League van volgende week: zowel Juventus-Olympique Lyon als Manchester City-Real Madrid (beide dinsdag 17 maart) gaan niet door.

De selectie van de Madrilenen is in quarantaine geplaatst nadat bij de basketbalselectie van Real Madrid een speler besmet was geraakt. De voetballers van de Spaanse ploeg maken van dezelfde faciliteiten gebruik als de basketballers en de club wil geen enkel risico nemen.

EK play-offs

Eerder vandaag vroeg de Bosnische voetbalbond aan de UEFA de halve finales van de play-offs voor het EK tussen Noord-Ierland en Bosnië uit te stellen. Het verzoek volgt op het verbod van de Bosnische regering op sportevenementen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl