NOS Voetbal

Koeman kijkt uit naar duels met Italië: 'Geweldig land om tegen te spelen'

Koeman over Nations League-loting: 'We mogen niet ontevreden zijn'

"Het is een beetje gek", zei Ronald Koeman dinsdag na de loting voor de Nations League. "Je moet nog een EK spelen, maar zit alweer bij een loting voor na dat toernooi. Het hoofd staat er nog niet helemaal naar, maar het zij zo."

De bondscoach van het Nederlands elftal zag Italië, Polen en Bosnië en Herzegovina als tegenstanders uit de koker komen. "Het is een redelijk gunstige loting."

"Als je naar andere poules kijkt, mogen we niet ontevreden zijn. Het is ook prettig om buiten Italië landen te treffen die ik als bondscoach nog niet heb gehad", aldus Koeman.

De Nations League-loting vond plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam

Italië is op papier de zwaarste tegenstander die Nederland dit najaar treft. Koeman kijkt uit naar de ontmoetingen met de ploeg van bondscoach Roberto Mancini.

"Het Italiaanse voetbal is allemaal wat aantrekkelijker, wat aanvallender geworden. Ze gaan ook meer uit van balbezit. In dat opzicht is het een geweldig land om tegen te spelen."

'Geweldig EK'

Volgens Mancini heeft Koeman het tot dusver "geweldig gedaan" als bondscoach van Oranje. "Nederland speelt nu heel erg goed. Wij zitten in dezelfde situatie. We hebben een jong elftal en willen eerst een geweldig EK spelen."

Bekijk hieronder de volledige reactie van Roberto Mancini op de loting van de Nations League:

Mancini: 'Koeman heeft het tot dusver geweldig gedaan'

Tijdens de eerste editie van de Nations League, gespeeld in het seizoen 2018/2019, reikte Oranje tot de finale. De succesvolle campagne, met overwinningen op Duitsland, Frankrijk en Engeland, gaf het Nederlands voetbal een flinke boost.

De Nations League is volgens Koeman een belangrijk toernooi. "Ik denk dat dat voor alle landen wel geldt. Het waren altijd oefenwedstrijden, nu zijn het 'echte' wedstrijden."

"Maar goed, we hebben eerst iets anders dat vele malen meer telt op dit moment", besloot Koeman met een verwijzing naar het aanstaande EK dat voor Oranje begint op 14 juni met een wedstrijd tegen Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl