Donyell Malen
NOS Voetbal

Malen dit seizoen niet meer in actie; EK op de tocht

Donyell Malen komt dit seizoen niet meer in actie. De PSV-aanvaller heeft in de Verenigde Staten een lichte ingreep aan zijn linkerknie ondergaan. De operatie is succesvol verlopen, meldt PSV, maar zijn eredivisieseizoen zit erop.

De 20-jarige Malen liep vorige maand in de topper bij Feyenoord (3-1 nederlaag) een zware knieblessure op. "Natuurlijk is het balen dat ik dit seizoen niet meer kan voetballen, maar het had erger kunnen aflopen", aldus Malen. "Ik ga er alles aan doen om beter en sterker terug te komen."

Of het EK ook in gevaar is voor Malen, is niet duidelijk. De laatste speelronde van de eredivisie is op 10 mei, het EK voetbal begint op 12 juni. Het Nederlands elftal kan op het EK zeer waarschijnlijk ook niet beschikken over de geblesseerde Memphis Depay.

Donyell Malen op de grond

PSV kreeg zaterdag te maken met nog een tegenvaller: Steven Bergwijn is niet meegereisd naar Qatar, waar de Eindhovense club de komende week op trainingskamp is. Bergwijn is met een lichte blessure achtergebleven in Nederland.

"Hij volgt een aangepast programma en hoopt zo spoedig mogelijk aan te sluiten bij de A-selectie", liet PSV weten. Ook Michal Sadílek is vanwege een blessure niet mee naar Qatar. Sam Lammers, op de terugweg na een zware blessure, is wel van de partij in Doha.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl