Oranje
Koeman neemt geen risico met Memphis en Wijnaldum

Het is nog onzeker of Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zaterdagavond tegen Noord-Ierland (20.45 uur) in de basis zullen staan. Wijnaldum is herstellende van griep, terwijl Depay met lichte hamstringklachten kampt.

De bondscoach neemt zaterdagochtend een beslissing over hun inzetbaarheid. "Het gaat beter met ze, maar ik neem nu nog geen beslissing...", aldus Koeman.

Koeman is niet van plan om het tweetal ten koste van alles op te stellen. "Het ligt vooral aan het type blessure in hoeverre we een risico met een speler gaan nemen. Misschien ben je geneigd om aan het einde van het seizoen meer risico te nemen, dan wanneer we middenin het jaar zit."

'Stengs en Boadu passen zich geweldig aan'

Koeman zegt te hebben genoten van de manier hoe nieuwkomers Myron Boadu en Calvin Stengs zich deze week in de Oranjeselectie hebben gemanifesteerd.

"Ik word blij dat jonge spelers nog schroom hebben, maar zich ook geweldig aanpassen en snel in een groep worden opgenomen. Ze genieten van het feit dat ze een kans krijgen."

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk zegt op z'n hoede te zijn voor de Noord-Ierland, dat Nederland in oktober overwerk bezorgde door een 1-0 voorsprong in Rotterdam te nemen. Oranje won uiteindelijk met 3-1.

"Het is een team dat moeilijk te breken is. Je moet geduld hebben en individuele kwaliteiten laten zien. Het is gewoon lastig om ze te verslaan", waarschuwde Van Dijk.

Van Dijk en Oranje hebben geleerd van thuisduel met Noord-Ieren

STER reclame