Oranje
Slecht veld en geen Depay, maar Koeman maakt zich niet druk in Minsk

Een slecht veld in Minsk en topscorer Memphis Depay die geblesseerd afhaakt. De aanloop naar het EK-kwalificatieduel van Oranje met Wit-Rusland verloopt niet ideaal, maar bondscoach Ronald Koeman maakt zich er een dag voor de wedstrijd niet druk om.

"Ja, helaas geen Memphis. Hij is in dit team heel bepalend in zijn spel en met zijn rendement. Maar we hebben voorin genoeg kwaliteit om dat op te vangen. Ik heb ook niet overwogen om nog iemand anders op te roepen", laat hij weten.

Wie moet Depay vervangen?

Is Donyell Malen de logische vervanger van Depay? "Malen? Ik dacht dat je weer over Donny van de Beek zou beginnen. Nee, morgen wordt de opstelling pas definitief", aldus Koeman tegen NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg.

Afgelopen week ging het er vooral over wie er donderdag tegen Noord-Ierland (3-1 overwinning) op het middenveld zou spelen: Van de Beek of Marten de Roon. Het werd die laatste.

Ronald Koeman tijdens zijn persconferentie in Minsk ANP

Het Nederlands elftal traint zaterdagavond voor het laatst, maar doet dat niet in het stadion om het veld - dat in slechte staat is - te sparen. Koeman: "Ik heb er een blik op geworpen, maar het viel me niet eens zo tegen. Dat we nu op een bijveld trainen maakt me niet zoveel uit."

Waar Koeman zich wel zorgen over maakt, is dat de Wit-Russen gezien hebben hoe Noord-Ierland de strijd aanging met Oranje. Pas in de blessuretijd werden de massaal verdedigende Ieren opzij gezet.

"Het is aan ons om daar beter mee om te gaan en creatiever naar oplossingen te zoeken", aldus Koeman.

STER reclame