Teleurstelling bij Virgil van Dijk en Ronald Koeman
NOS Voetbal

Van Dijk en Koeman kijken vooruit: 'Maken grote stappen, trots op spelers'

De teleurstelling is groot bij Oranje na de verloren finale van de Nations League tegen Portugal, maar aanvoerder Virgil van Dijk kijkt liever vooruit naar de volgende klus met het Nederlands elftal.

"We maken grote stappen als team, als groep. Zowel binnen als buiten het veld. Dit mag onze ontwikkeling niet verpesten", zei hij na de verloren eindstrijd. "We gaan door en we zullen ons maximaal voorbereiden op de EK-kwalificatie."

Op 6 september speelt Nederland de eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijd in Hamburg tegen Duitsland, waarna op 9 september een uitwedstrijd volgt tegen Estland.

'Fantastische campagne'

"Ik ben trots op de spelers, teleurgesteld in het resultaat", aldus bondscoach Ronald Koeman, die zeer tevreden is over de progressie die zijn elftal boekte. "Verdedigend staat het goed, het middenveld staat goed, met heel veel keuze. Laten we hopen dat we voorin meer krijgen, met meer creativiteit."

"Ik denk dat we een fantastische campagne hebben gedraaid. Als je kijkt waar we vandaag zijn gekomen, we hebben iets neergezet", zei Daley Blind. "Soms moet je ook wedstrijden winnen waarin je niet goed speelt."

'Niets minder dan België'

"Ik denk dat we hebben laten zien dat we er zijn. Grote landen verslagen, ervaring opgedaan. We moeten ons eerst kwalificeren voor het EK, maar dit nemen we zeker mee", keek Frenkie de Jong terug op de Nations League.

"Of we wat aan de Nations League gehad hebben? Ja, echt wel", besloot Koeman. "We hebben tegen Engeland, Duitsland, Frankrijk en Portugal gespeeld, ik denk dat het de sterkste landen in Europa zijn. Misschien hoort Spanje er nog bij. België? Wij zijn niets minder dan België."

Bekijk hieronder de reacties van Ronald Koeman, Virgil van Dijk, Daley Blind, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl