NOS Voetbal•

Pochettino: 'Moeilijk om een zwakte te vinden bij Ajax'

Pochettino geeft hoog op over Ajax

Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino heeft Ajax uitgebreid geanalyseerd, maar had moeite om zijn strijdplan te bepalen. "Het is moeilijk om een zwakte te vinden bij Ajax", zei de coach aan de vooravond van de halve finales van de Champions League.

De Argentijnse trainer heeft ongetwijfeld de beelden van de duels van Ajax met Real Madrid en Juventus nog eens op zijn gemak bekeken.

Of wellicht heeft hij geluisterd naar José Mourinho, die een dag na de stunt van Ajax in Turijn uit de doeken deed hoe hij Ajax zou bestrijden: met fysiek spel de jonge Amsterdammers in verwarring brengen en hen niet naar hun kwaliteiten laten spelen. Mourinho versloeg met Manchester United per slot van rekening Ajax in de finale van de Europa League, twee jaar geleden.

'Snap FC Barcelona wel'

"De resultaten spreken voor zich en vertellen hoe goed ze zijn. Ze doen daar fantastisch werk, want niemand geloofde dat Ajax de halve finales zou halen. Ze verdienen het om hier te zijn", aldus Pochettino op de persconferentie.

Tottenham kijkt vooruit naar het duel met Ajax

"Ze zijn ongeslagen gebleven in de poulefase, in een groep met Bayern MĂĽnchen. Ze hebben ongelooflijk veel kwaliteit en ik snap wel dat FC Barcelona zoveel geld voor Frenkie de Jong betaalt. Maar niet alles draait om hem."

Twee dagen geleden kwamen de Spurs nog in competitieverband uit tegen West Ham United. En dat terwijl de KNVB de hele eredivisie-speelronde die eigenlijk voor afgelopen weekend gepland stond heeft verplaatst.

Pochettino sprak vorige week al zijn verbazing uit over de afwijkende voorbereidingen. En daar ging hij een dag voor de wedstrijd nog even kort op in. "Ajax is frisser en heeft geen risico gelopen, terwijl wij een derby tegen West Ham moesten spelen", aldus Pochettino. "Maar dat mag geen excuus zijn."

De spelers van Tottenham op de training van maandagochtend

Even was er op de persconferentie onduidelijkheid over de inzetbaarheid van spits Harry Kane in de tweede wedstrijd tegen Ajax. Het leek erop dat speler Lucas Moura eerder op de persconferentie had gezegd dat de geblesseerde Kane misschien weer fit is voor het duel in Amsterdam.

Pochettino maakte snel een einde aan die droom: "Uitgesloten." Volgens de coach is Kane weer voorzichtig aan het opkrabbelen. Zijn gemis zal voelbaar zijn, maar zorgen zijn er niet bij de Spurs, die ook de geschorste Son Heung-min missen.

"Natuurlijk is het vervelend dat niet iedereen fit is. Maar we zijn zo ver gekomen door als collectief te spelen. We zullen voorin een oplossing moeten vinden en daar heb ik alle vertrouwen in. Het maakt mij niet uit wie er scoort."

Sissoko mogelijk fit

Moussa Sissoko is mogelijk op tijd fit om dinsdagavond te kunnen meespelen. De middenvelder hervatte maandag de training. Pochettino moet nu beslissen of de fysiek sterke Fransman kan spelen.

Jan Vertonghen trainde ook mee met de Spurs. De verdediger kreeg zaterdag rust bij de thuiswedstrijd tegen West Ham United. De oud-aanvoerder van Ajax had lichte klachten aan een dijbeen. De Belg vertrouwde Engelse verslaggevers toe dat het duel met zijn oude club uit Amsterdam voor hem niet in gevaar is.

Middenvelder Harry Winks komt zeker voorlopig niet in actie. Hij is geopereerd aan zijn lies, het is nog bekend hoelang hij uit de roulatie is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl