Shanne Braspennincx ANP

Baanwielrenster Lee Wai Sze uit Hongkong heeft bij de WK in het Poolse Pruszków voor een dubbelslag gezorgd door na het goud op de sprint ook de titel op de keirin te veroveren. Shanne Braspennincx moest in de finale genoegen nemen met de vijfde plaats.

De 31-jarige Lee veroverde in 2012 al olympisch zilver op de keirin. Een jaar later won ze bij de WK goud op de 500 meter tijdrit en brons op de sprint. Vorig jaar werd ze in de keirin-finale tweede achter Nicky Degrendele. Maar in Polen was ze de hele dag oppermachtig.

De andere Nederlandse deelneemster, Laurine van Riessen, sneuvelde eerder op de dag in de halve finales. Ze won vervolgens wel de troostfinale en eindigde daarmee in het eindklassement als zevende.

Braspennincx hoopte op gatenkaas

Braspennincx won in 2015 WK-zilver, werd enkele maanden later getroffen door een hartinfarct en heeft zich op knappe wijze teruggeknokt naar de wereldtop. Toch overheerste na de finale de teleurstelling.

Braspennincx: 'Werd niet de gatenkaas waar ik op had gehoopt'

"Het ging niet zoals ik had gepland. Het werd niet de gatenkaas waar ik op had gehoopt. Ik bleef een beetje boven bungelen, eigenlijk had ik er meteen overheen moeten klappen."

"Op het moment dat Lee ging, kreeg ik een beuk. Toen was het van: shit. Dan kom je in disbalans en is het klaar", zei Braspennincx.

STER reclame