WK-brons voor baanrenster Wild op de puntenkoers Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bij de WK baanwielrennen in het Poolse Pruszków heeft Kirsten Wild haar vierde medaille veroverd. De 33-jarige Twentse won brons op de puntenkoers, achter de Australische Alexandra Manly en de Ierse Lydia Boylan.

Vorig jaar won Wild bij de WK in Apeldoorn drie keer goud en één keer zilver. Op deze WK won ze deze week ook al twee keer goud en één keer zilver.

Zondag pakte ze bij de eerste twee tussensprints meteen punten, maar ze kon vervolgens niet voorkomen dat Manly een ronde voorsprong pakte, en dus 20 punten.

Zes ronden voor het einde lukte ook Boylan dat, waardoor ze op de eerste plaats terechtkwam. Maar door dubbele punten te pakken in de eindsprint stootte Manly de Ierse alsnog van de eerste plaats en wist Wild de Russin Goelnaz Badykova nog het brons te ontfutselen.

Wild trots op mooi toernooi

Wild had bij de WK al goud veroverd op het omnium en de madison. Op het onderdeel scratch won ze zilver. De baanrenster kijkt dan ook trots terug op haar toernooi.

Wild na brons: 'Het was een mooi toernooi, ben trots op'

"Ik heb met Amy Pieters de koppelkoers gewonnen en ook nog goud op het omnium: het is fantastisch. Het is een mooi toernooi geweest en daar ben ik trots op", aldus Wild.

Op de puntenkoers zat er niet meer in dan brons. "Op het omnium moest het al uit mijn tenen komen, maar ik blijk nog meer tenen te hebben. Ik heb de hele wedstrijd eigenlijk achter de feiten aan gereden. Het was het niet helemaal. Ik had niet de benen die ik zou willen hebben."

STER reclame