NOS Schaatsen

WK sprint dit weekend live te zien bij de NOS

WK sprint 2019 live bij de NOS

Dit weekend staan de wereldkampioenschappen sprint op het programma in Heerenveen. In de Friese schaatstempel Thialf komen Kai Verbij, Kjeld Nuis, Hein Otterspeer, Jutta Leerdam, Letitia de Jong en Sanneke de Neeling op het ijs namens Nederland.

Het schaatstoernooi is zaterdag en zondag van begin tot eind te volgen bij de NOS, op televisie, radio en internet. Wat is waar en wanneer te zien en te horen?

Zaterdag begint de uitzending op NPO 1 om 14.50 uur. Uiteraard zijn alle afstanden ook rechtstreeks te volgen via een livestream op NOS.nl, in de NOS-app en te beluisteren op NPO Radio 1. Zondag begint de uitzending op NPO 1 al om 13.10 uur.

Bij de mannen is Håvard Lorentzen uit Noorwegen titelverdediger. In 2018 veroverde Kjeld Nuis, die dit jaar een aanwijsplek kreeg van schaatsbond KNSB, de zilveren medaille en pakte Kai Verbij, de wereldkampioen sprint van 2017, het brons.

Titelverdedigster Jorien ter Mors is er bij de vrouwen niet bij. Zij komt door een blessure dit hele schaatsseizoen niet in actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl