Pierre Gasly AFP

De voorlaatste testdag in de Formule 1 is voor Red Bull-coureur Pierre Gasly geëindigd met een crash. Tijdens de middagsessie schoof de Fransman van de baan in Barcelona, waarna hij tegen de veiligheidskussens tot stilstand kwam.

De gehavende RB15, de bolide van Red Bull Racing, werd op een takelwagen teruggereden naar de pitsstraat en kwam niet meer naar buiten.

De monteurs van Red Bull moeten de auto weer startklaar zien te krijgen voor vrijdagochtend, als Max Verstappen op de baan komt om te testen.

Gasly crashte twee uur een een kwartier voor het einde van de testdag. Op dat moment had hij 65 ronden gereden.

Vorige week dinsdag sloot de Fransman zijn eerste testdag ook niet schadevrij af. In de middagsessie verloor hij een uur voor het einde de macht over het stuur. Hij schoof achterwaarts tegen de afzetting.

Russell rijdt veel, Mercedes twijfelt

De meeste ronden werden gereden door Formule 1-debutant George Russell van Williams, de formatie die de eerste tweeënhalve testdag miste, omdat de auto niet op tijd klaar was. Williams kan elke ronde die gegevens oplevert voor de monteurs in de fabriek daarom extra goed gebruiken.

De snelste tijd kwam op naam van Ferrari-coureur Charles Leclerc, die dit seizoen debuteert bij de Italiaanse renstal. Waar Ferrari vooralsnog indruk maakt met veel ronden en snelle tijden, is kampioensteam Mercedes zoekende.

'Ferrari favoriet'

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas maakten nog niet bijster veel indruk in Barcelona en donderdag liet Bottas zelfs optekenen dat Ferrari voor hem de favoriet is.

Tijdens de testweken laten de teams nog niet het achterste van hun tong zien, maar voor een team dat vijf keer op rij de wereldtitel bij de coureurs en de constructeurs pakte, spreekt er weinig vertrouwen uit de woorden van Bottas.

Vrijdag is de laatste testdag in Barcelona. De eerste grand prix van het seizoen is op zondag 17 maart in Australië.

STER reclame