Max Verstappen tijdens de zesde testdag in Barcelona AFP

Max Verstappen heeft opnieuw een prima testdag met de nieuwe Red Bull achter de rug. De Nederlander reed op de zesde testdag op het circuit van Barcelona 128 rondjes. Alleen Carlos Sainz (McLaren) en Robert Kubica (Williams) hadden uiteindelijk twee ronden meer achter hun naam staan.

Na ruim dertig ronden in de ochtendsessie viel Verstappen stil aan het einde van de pitstraat. Hij werd door monteurs teruggeduwd naar de garage, maar kon daarna zijn weg zonder verdere problemen vervolgen.

Simulatie

In de middagsessie bootste Red Bull race-omstandigheden na, met een volledig bemande pitsmuur en meerdere pitstops. Verstappen stond daarna langere tijd binnen en kwam pas met zo'n twintig minuten te gaan weer de baan op.

"Er zijn altijd dingen die je even wilt controleren, in plaats van ze kapot te rijden", zei Verstappen op zijn website. "We hebben een routinecontrole uitgevoerd, waarna we weer naar buiten zijn gegaan. Desondanks hebben we nog steeds meer dan 120 ronden gereden, dus het is een positieve dag en ik ben tevreden."

De Red Bull-coureur legde zijn snelste rondje af in 1.18,395, de zesde tijd van de dag. Carlos Sainz zette in zijn McLaren de snelste tijd van alle testdagen tot dusverre neer: 1.17,144.

Pechdag voor Ferrari

De Ferrari's maakten de eerste testdagen een prima indruk, maar dag zes liep uit op een sof toen Sebastian Vettel tijdens de ochtendsessie door een mechanisch probleem uit de bocht vloog en in de kussens belandde.

De Duitser bleef ongedeerd, maar de schade aan de bolide was zo groot dat Ferrari de rest van de testdag grotendeels aan zich voorbij moest laten gaan. Pas op het allerlaatste moment verscheen Charles Leclerc nog even op de baan. Morgen mag de Monegask echt aan de bak.

"Gelukkig was het niet heel heftig", zei Vettel. "Onze prioriteit is nu om erachter te komen wat de oorzaak was, om te begrijpen wat er nu precies is gebeurd."

Donderdag en vrijdag zijn de laatste testdagen, voor het seizoen over twee weken begint met de Grand Prix van Australië in Melbourne.

STER reclame