Van Gerwen voor WK-finale: 'Op bed liggen en filmpje kijken'

Er werd een titanenstrijd verwacht, maar het werd een eenzijdig duel. Michael van Gerwen had geen kind aan Gary Anderson in de halve finales en won makkelijk met 6-1.

"Superieur wil ik het niet noemen. Wel goed", sprak Van Gerwen. "Ik kan nog beter, dat wil ik in de finale laten zien. Ik liet in mijn spel zien dat ik beter was dan Gary. Intimiderend? Ze doen nu even allemaal een stapje terug."

Onbevangen

Zijn tegenstander in de finale is Michael Smith. Die liet na zijn overwinning in de halve eindstrijd op Nathan Aspinall weten het finaleduel onbevangen tegemoet te treden. "Dat liegt-ie", meent Van Gerwen. "Ik kwam hem tegen bij het ingooien en toen vertelde hij dat hij hoopte dat Anderson zou winnen. Want van hem heeft hij al vaak gewonnen. Dat kan hij van mij niet zeggen."

Het wordt een hele rustige jaarwisseling voor Van Gerwen, hij werkt naar de finale van dinsdag toe zonder zijn familie. "Ik wil me focussen op het heden. Ik sta nu in de finale, punt uit. Ik reis de hele wereld rond om hier te laten zien wat ik kan. Mijn familie begrijpt me en steunt me. Het wordt op bedje liggen en een filmpje kijken."

STER reclame