Gary Anderson treft mogelijk Michael van Gerwen in de halve finales Orange Pictures

Gary Anderson heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WK darts, waarin Michael van Gerwen zijn tegenstander wordt. Anderson stuurde Dave Chisnall met 5-2 naar huis.

Van Gerwen won zaterdagavond ook. Hij won met 5-1 van de 33-jarige debutant Ryan Joyce. De halve finale tegen Anderson is een reprise van de WK-finale van 2017. Toen won Van Gerwen met 7-3.

Indrukwekkend

Anderson, tweevoudig wereldkampioen, begon zijn kwartfinale indrukwekkend. Met een gemiddelde van meer dan 115 punten per beurt hengelde hij de eerste set met 3-0 binnen tegen Chisnall, de als twaalfde geplaatste Engelsman.

De Schot liep vervolgens uit naar 3-0 in sets. Een pak slaag leek in de maak, totdat Chisnall zich wist terug te knokken tot 4-2. In de zevende set, die Anderson mocht beginnen, maakte de 48-jarige Schot het karwei met zijn tweede wedstrijdpijl af.

Aspinall naar laatste vier

Nathan Aspinall plaatste zich eerder op de dag als eerste voor de halve finales. Hij versloeg Brendan Dolan, de Noord-Ier die de Nederlander Benito van de Pas uit de kwartfinales hield met 5-1.

De 27-jarige debutant uit Stockport, die onder meer de Nederlander Geert Nentjes en Gerwyn Price versloeg, is dankzij zijn verrassende plaats bij de laatste vier ruim 110.000 euro rijker.

Voor een plaats in de finale speelt hij zondagavond tegen de winnaar van het duel tussen Luke Humphries, die in de kwartfinales titelverdediger Rob Cross naar huis stuurde, en Michael Smith.

Kwartfinales WK 2019

Nathan Aspinall-Brendan Dolan 5-1
Dave Chisnall-Gary Anderson 2-5
Luke Humphries-Michael Smith 1-5
Michael van Gerwen-Ryan Joyce 5-1

STER reclame