Benito van de Pas ANP

Het is Benito van de Pas niet gelukt om de kwartfinales te bereiken van het WK darts in Londen. De Nederlander verloor met duidelijke cijfers van de Noord-Ier Brendan Dolan: 1-4.

Van de Pas speelde donderdagavond nog zijn wedstrijd in de derde ronde. Met heel slecht spel wist hij dat duel met Toni Alcinas te winnen (4-2). Van de Pas gooide slechts 85,61 gemiddeld en hij wist dat het beter moest tegen Dolan om de kwartfinales te bereiken.

Dat gebeurde niet. Dolan was in alle opzichten beter dan Van de Pas en nam in een razendsnel tempo een 3-0 voorsprong in sets.

Daarna leek het er eventjes op dat Van de Pas terug kwam in de wedstrijd. 'Big Ben' pakte de vierde set en greep ook een voorsprong in de vijfde set door Dolan een keer te breken. Hij profiteerde echter niet. Dolan brak Van de Pas terug, mocht in zijn eigen leg gaan gooien voor de wedstrijd en greep de zege door met dubbel 4 uit te gooien.

Avondprogramma

Vanavond komt regerend wereldkampioen Rob Cross (als tweede geplaatst) in actie. Hij speelt tegen Luke Humphries. Verder: Jamie Lewis tegen Dave Chisnall en Ryan Searle tegen Michael Smith (10).

Uitslagen middagpartijen 28 december

Uitslag Ronde
Nathan Aspinall-Devon Petersen 4-3 Achtste finales
Benito van de Pas-Brendan Dolan 1-4 Achtste finales
Ryan Joyce-James Wade 4-3 Achtste finales

STER reclame