Verhaeren: 'Van den Hoogenband kan mensen echt naar hoger niveau tillen'

Er is al veel gezegd en geschreven over de rommelige aanstelling van Pieter van den Hoogenband als chef de mission voor de Olympische Spelen van 2020, maar niet door Jacco Verhaeren, de coach waarmee Van den Hoogenband tijdens zijn zwemcarrière een twee-eenheid vormde.

Verhaeren doet dat voor het eerst vanuit het Chinese Hangzhou, waar hij als hoofdcoach van de Australische zwembond de WK kortebaan bijwoont. "Of Pieter organisatorisch sterk genoeg is? Dit is nieuw voor hem, je moet 'm de tijd geven. Ik heb veel vertrouwen in de mensen om hem heen, zoals Maurits Hendriks."

Hij gaat verder: "Als inspirator en boegbeeld en iemand die mensen - vanwege de persoon die hij is - echt naar een hoger niveau kan tillen, denk ik dat je geen betere kan hebben dan Pieter."

Verhaeren en NOC*NSF

Verhaeren vertrekt na de Spelen van 2020 in Tokio uit Australië. Zou hij daarna ook aan de slag kunnen bij NOC*NSF? "Daar zou ik over moeten nadenken. Het zijn eervolle posities. Maar mijn agenda gaat tot 3 augustus 2020 en wat daarna komt, weet ik echt niet."

STER reclame