Simone Biles toont haar topvorm in landenwedstrijd Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Simone Biles heeft haar eerste van zes mogelijke wereldtitels binnen. Het turnfenomeen legde met de Verenigde Staten beslag op het goud in de landenwedstrijd. Rusland werd tweede, voor China.

Biles komt deze week, ondanks nierstenen, in actie in zes finales. De eerste gouden medaille is dus al binnen en ook in de andere disciplines maakt de 21-jarige Amerikaanse een meer dan gedegen kans op de zege.

Voor de meerkamp kwalificeerde ze zich als eerste met een fenomenaal totaal van 60,965. Ook op de balk, vloer en sprong was Biles in de kwalificaties de beste, op brug moest ze alleen de Belgische Nina Derwael voor zich dulden.

Rusland legt achter de VS beslag op zilver, voor China Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In de landenfinale toonde Biles als vanouds haar klasse. Ze begon met veruit de beste score op sprong, was daarna ook de beste op brug, had een kleine hapering op balk (tweede achter landgenote Kara Eaker) en was weer veruit de beste op vloer.

Rusland op afstand

De suprematie van Biles en ploeggenoten Eaker, Riley McCusker, Grace McCallum en Morgan Hurd was sowieso groot. Op alle toestellen haalde Team USA de hoogste score, wat resulteerde in een totaal van 171,629 punten, 8,766 punten meer dan nummer twee Rusland.

Ter vergelijking: het verschil tussen nummer twee Rusland en nummer acht Duitsland bedroeg 3,435 punten.

Simone Biles in actie op de brug met ongelijke leggers ANP

STER reclame