NOS Sport

Bertens: 'Moet gewoon winnen, daarna zie ik wel of het genoeg is'

Bertens: 'Hij doet pijn hoor'

Na een spannende strijd verloor Kiki Bertens woensdagavond haar tweede partij bij de WTA Finals. De Amerikaanse Sloane Stephens was haar in drie sets de baas waardoor Bertens, die haar eerste partij won van Angelique Kerber, nog niet zeker is van een plek in de halve finales.

Na twee speelrondes maken alle speelsters uit de rode groep (Bertens, Stephens, Kerber en Naomi Osaka) nog kans om door te gaan. Er zijn flink wat scenario's en er komt wellicht een hoop rekenwerk bij kijken, iets waar Bertens zich nog niet al te druk om maakt.

"Ik weet niet precies hoe het zit, dat laat ik maar aan anderen over. Maar we gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden op de wedstrijd van vrijdag en dan zien we het wel", aldus Bertens.

"Ik moet gewoon winnen, in twee sets of in drie sets. Dan zie ik daarna wel of het genoeg is."

Een voordeel

Coach Raemon Sluiter vindt het een voordeel dat Bertens als eerste in actie komt vrijdag. De Wateringse hoeft daardoor geen rekening te houden met het resultaat van de partij Angelique Kerber-Sloane Stephens en kan vrijuit spelen.

"Je moet in eerste instantie die wedstrijd proberen te winnen. Als het kan in twee sets en anders in drie sets. Dat is niet anders dan een normale wedstrijd."

"Anders zit je te wachten en zie je dat resultaat. Dan liggen de scenario's al vast. Je zal zelf die wedstrijd moeten winnen om jezelf een goede kans te geven. Op het moment dat je er meer bij gaat halen komt er alleen maar meer ruis op de lijn."

Sluiter waakt voor 'ruis op de lijn'

'Hij doet pijn hoor'

Bertens kon wel goed vertellen waar het volgens haar fout was gegaan tegen Stephens. "Ik begon goed in de derde set, brak haar gelijk. Daarna maakte ik twee dubbele fouten en ging zij ook beter spelen. Iets tactischer, veel naar mijn backhand. En ze bracht heel veel ballen terug, dus het was lastig om de punten te scoren."

Ook Sluiter vond dat dat moment bepalend was voor de wedstrijd. "Daarna gaat Sloane (Stephens, red.) beter spelen. Kiki probeert hetzelfde te blijven doen, maar Sloane (Stephens, red.) vindt echt een andere versnelling. Daaraan herken je echt de wereldtopper."

Ondanks de nuchtere analyse baalde Bertens flink van de nederlaag. "Hij doet pijn hoor, dat zeker", was ze duidelijk.

"Je wil heel graag winnen, dan ziet het er een stuk beter uit voor die laatste poulewedstrijd. Maar het is niet gelukt, ik heb alles gegeven wat ik kon vandaag. Fysiek was het ook erg zwaar, maar ik ben erin blijven hangen. Maar ja, Sloane (Stephens, red.) was de betere vandaag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl