Kiki Bertens baalt in haar partij met Sloane Stephens EPA

Kiki Bertens is er bij de WTA Finals net niet in geslaagd ook haar tweede duel te winnen. Ze boog in een spannend gevecht met 6-7 (4), 6-2, 3-6 voor Sloane Stephens, waardoor er nog niets beslist is in de rode groep.

De nummer 9 van de wereld begon matig. Bertens bewoog niet goed en speelde te passief. Ze knokte zich daarna van 0-3 naar 4-4, maar moest na tal van fouten de eerste set toch aan Stephens laten.

Bertens ging vervolgens steeds beter spelen. Met secuur en agressief spel nam ze het initiatief in de rally en dwong ze Stephens tot het maken van fouten.

Ze liep in de tweede set snel uit naar 5-1, maar had wel moeite om de set binnen te slepen.

Bertens: 'Hij doet pijn hoor'

Stephens toont veerkracht

Bertens miste vier setpunten, waarvan drie op een rij en leverde haar opslag in. Een game later bleef ze wel rustig en was de partij weer in balans.

Bertens leek daarna door te drukken en kwam op 2-0 in de derde set. Stephens toonde echter haar veerkracht en Bertens ging afwachtender spelen.

Ineens slopen er meer fouten in het spel van onze landgenote, terwijl bij de Amerikaanse steeds meer lukte. Stephens won vier games op rij, vocht zich nog enkele keren uit de problemen en boekte na twee uur en 20 minuten haar tweede zege dit toernooi.

Bertens neemt het vrijdag op tegen de Japanse Naomi Osaka en kan dan alsnog een halvefinaleticket boeken.

'Bertens ambassadrice waarvan je droomt'

Een van de aanwezigen bij de partij van Bertens was WTA-president Micky Lawler. De in Nederland geboren Amerikaanse is vol lof over de Wateringse.

"Kiki is ongelofelijk. Ze is zó goed en zo goed voor het Nederlandse tennis. Ze is goed voor het tennis in het algemeen. Ze is de ambassadrice waarvan je droomt."

Dat Bertens in Singapore speelt en niet de nummer één van de wereld, Simona Halep, is volgens Lawler geen slecht iets. Ze ziet in Bertens juist de ideale vervanger voor de Roemeense.

"Het ontbreken van Simona Halep is natuurlijk een grote tegenvaller geweest voor het toernooi, maar als zij moet afvallen, wie kan haar dan beter vervangen dan Kiki?"

WTA-president Lawler: 'Bertens ambassadrice waarvan je droomt'

Stand rode groep

# Naam Gespeeld/Punten Sets
1. Sloane Stephens (VS, 5) 2-4 4-2
2. KIKI BERTENS 2-2 3-3
3. Angelique Kerber (Dui, 1) 2-2 3-3
4. Naomi Osaka (Jap, 3) 2-0 2-4

STER reclame