NOS Sport

Moeizame maar winnende start voor volleybalvrouwen op WK

Winnende WK-start voor volleybalsters

De Nederlandse volleybalsters hebben hun eerste wedstrijd op het WK in Japan gewonnen. Duitsland werd in Yokohama met 3-1 (22-25, 25-21, 25-22, 32-30) geklopt.

Nederland begon slordig en liet vooral serverend steken vallen. In set twee was er wel servicedruk, maar de formatie van bondscoach Morrison bleef fouten maken.

"Het moest van ver komen", vertelde Yvon Beliën na afloop. "We hadden een moeizame start en helaas wint Duitsland de eerste set. Vervolgens waren we wel wakker geschud."

Oranjes aanvalskracht, met name die van Lonneke Slöetjes, gaf echter de doorslag. In het vervolg bleef het spel stroef en moest er voor elk punt worden geknokt.

Dat deed Oranje met verve, want in de beslissende fase van de vierde set werden vier setpoints overleefd voordat Slöetjes met haar 36ste punt van de wedstrijd Oranje op het zesde matchpoint de zege bezorgde.

"In die vierde set maken we het onszelf weer lastig", aldus Beliën. "We waren het betere team vandaag, het was echt lastig, maar die vierde set hebben we wel op z'n Duits gewonnen."

Beliën dacht dat het wisselvallige spel misschien wel met zenuwen te maken had. "Iedereen voelde spanning, want we hebben zo lang hier naar toegewerkt. Nu mochten we eindelijk beginnen. Ik ben blij dat we de volle punten hebben. Een mooi begin."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl