NOS Sport

Volleybalsters leggen lat hoog op WK: 'Een podiumplaats zit erin'

Volleybalsters leggen lat hoog op WK: 'Een podiumplaats zit erin'

De Nederlandse volleybalvrouwen beginnen zaterdag aan het WK in Japan met een wedstrijd tegen Duitsland. Het team is met grote ambities afgereisd naar het land van de rijzende zon.

"We zijn op de Olympische Spelen als vierde geëindigd. Wij horen in de wereldtop thuis. Het wordt nu wel eens tijd om dat te bewijzen met een medaille", zegt aanvalster Celeste Plak.

Op een WK kwam Nederland nooit verder dan een zevende plaats en dat knaagt. Bondscoach Jamie Morrison is ervan overtuigd dat er in Japan iets moois kan ontstaan.

Jamie Morrison

"Hoger dan een zevende plek zit erin, zelfs een podiumplaats. Dit toernooi is beestachtig zwaar, omdat het drie weken duurt. Bij de Spelen speel je om de dag. Op het WK speel je soms drie wedstrijden achterelkaar. Zowel fysiek als mentaal is dat slopend."

In de groepsfase treft Nederland naast Duitsland ook Argentinië, Kameroen, Japan en Mexico. De eerste vier gaan door naar de volgende ronde.

Cruciaal

Aanvoerster Maret Balkestein-Grothues weet wat er minimaal voor nodig is om de tweede groepsfase te bereiken. "Duitsland en Japan, dat zijn denk ik cruciale wedstrijden. En dan gaan we zien tegen wie we in de volgende ronde moeten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl