Max Verstappen in Singapore Getty

Hij noteerde de tweede tijd in de eerste en de derde tijd in de tweede vrije training, maar toch is Max Verstappen niet geheel tevreden over zijn prestaties in de aanloop naar de Grand Prix van Singapore op zondag.

"Het was geen perfecte dag voor mij", laat de Nederlander weten op verstappen.nl. "Vanmorgen voelde goed, maar we zijn niet helemaal tevreden met de middagsessie." Daarin moest Verstappen Ferrari-coureur Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton (Mercedes) voor zich dulden. De Nederlander noteerde 1.39,221.

Favorietenrol

Verstappen en zijn Red Bull-ploeggenoot Daniel Ricciardo krijgen de favorietenrol toegedicht op het bochtige stratencircuit van Singapore, maar volgens Verstappen is de kans klein dat hij zondag vanaf P1 zal starten.

"We hebben niet de snelheid om voor poleposition te vechten, maar we proberen de auto nog wat te optimaliseren. Als dat lukt dan zouden onze korte runs en racesnelheid beter moeten worden. Hard werken vanavond zou ons in een positie moeten brengen om aan te kunnen vallen."

STER reclame