Max Verstappen Getty

Kimi Räikkönen heeft de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore naar zijn hand gezet. De 38-jarige Fin stuurde zijn Ferrari in zijn beste ronde naar een tijd van 1.38,699. Wereldkampioen Lewis Hamilton (1.38,710) was net iets langzamer. Max Verstappen, in de middaguren al tweede in de eerste sessie achter teamgenoot Daniel Ricciardo, noteerde als nummer drie 1.39,221.

Ricciardo en Verstappen domineerden overdag de eerste vrije training. De Australiër was toen de snelste met een rondje in 1.39,711. Verstappen (1.39,912) volgde op twee tienden.

In de avonduren, onder het kunstlicht van 1.600 schijnwerpers, moest het Red Bull-duo toch wat toegeven op de concurrentie.

Kansen Red Bull

Singapore is belangrijk voor het Red Bull-team. Op het stratencircuit met 23 bochten worden Ricciardo en Verstappen zondag goede kansen op de zege toegedicht. De eerste training liet zien dat de renstal inderdaad snel is op Marina Bay Street Circuit.

Uitslag tweede vrije training GP Singapore

De Red Bulls waren in de eerste sessie net iets sneller dan Sebastian Vettel. De Ferrari-rijder, tweede in de WK-stand achter Lewis Hamilton, moest 0,286 seconden toegeven op Ricciardo.

WK-leider Lewis Hamilton hield zich rustig met een snelste ronde van 1.41,232. Die tijd reed de Brit overigens met de softband, de hardste band waarover de teams in Singapore beschikken. Ricciardo en Verstappen zetten hun tijden neer op de zachtste band.

In de tweede training zette Räikkönen al snel de toon. De Fin, die door Ferrari aan het einde van het seizoen aan de kant wordt gezet en inmiddels bij Sauber voor 2019 onderdak heeft gevonden, reed op de hypersoftband naar 1.38,699.

Hamilton kwam, voor de coureurs aan de lange runs begonnen, heel dicht in de buurt van Räikkönen. De Britse Mercedes-rijder tekende voor 1.38,710, een minimaal verschil (0,011) met zijn Finse concurrent.

Verstappen geeft halve seconde toe

Verstappen slaagde er niet in een ronde in de 1.38 neer te zetten. De Nederlander, die vorig jaar in de eerste ronde in Singapore de sandwich werd genomen door Räikkönen en Vettel, kwam uit op 1.39,221. Dat was toch een halve seconde langzamer dan Räikkönen, die nog een boete kreeg voor te hard rijden in de pitstraat.

Verstappen was wel een fractie sneller dan zijn teamgenoot Ricciardo (1.39,309). Sebastian Vettel moest het in de tweede training met een bijrol doen. Voor de Duitser een echt goede rondentijd kon neerzetten, raakte hij met zijn Ferrari een muur. Hij moest even naar binnen om de schade te laten opnemen. Dat viel mee.

STER reclame