NOS Sport

Oud-finalist Okker ziet in Bertens US Open-winnares: 'Waarom niet?'

Oud-finalist Okker ziet in Bertens US Open-winnares: 'Waarom niet?'

Vijftig jaar na zijn finaleplaats op de US Open is Tom Okker aandachtig toeschouwer op het tennispark in New York. De inmiddels 74-jarige Nederlander volgt de prestaties van Kiki Bertens in de VS op de voet.

Terwijl Bertens zich naar de derde ronde sloeg, raakte Okker onder de indruk van de Wateringse in haar eerste twee partijen. "Ik zag haar een aantal jaar terug in Parijs. Dat is een enorm verschil met nu. Ze is zo veel fitter dan ze was", luidt de conclusie van Okker.

De verliezend finalist van 1968 is blij met de vorm die Bertens toont. "Ze draait een topseizoen. Dat is natuurlijk geweldig voor het Nederlandse tennis. Als ze haar beste spel laat zien, kan ze heel ver komen."

'Behoorlijke volley'

Het aanvallende spel van Bertens spreekt Okker aan. "Ze durft naar het net te komen en beschikt over een behoorlijke volley. Daar kun je bij het vrouwentennis veel punten mee winnen."

Kiki Bertens in New York

Wel ziet de oud-prof nog verbeterpunten bij de pupil van Raemon Sluiter. "Voor mijn gevoel is haar opgooi onregelmatig en te moeilijk. Speelsters met een heel goede service gooien de bal anders op."

Schema ligt open

Bertens speelt vanmiddag (om 17.00 uur Nederlandse tijd) in de derde ronde tegen Marketa Vondrousova. Door de uitschakeling van de als tweede geplaatste Caroline Wozniacki tegen Lesia Tsoerenko ligt het schema aan de kant van Bertens helemaal open met alleen Petra Kvitová en Naomi Osaka (winnares Indian Wells) als speelsters van naam.

Okker: "Het toernooi hiervoor heeft Bertens gewonnen (Cincinnati, red.) dus waarom dit toernooi niet?"

Tom Okker in 1973

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl