NOS Sport

Bertens speelt 'niet spectaculair', maar is tevreden

Bertens had topvorm niet nodig tegen Di Lorenzo

Kiki Bertens had donderdag naar eigen zeggen een mooie dag op de US Open. De Wateringse won twee partijen en staat voor het eerst in de derde ronde in New York.

Haar dag begon met een eenvoudige zege op de Amerikaanse qualifier Francesca Di Lorenzo, al begon ze een beetje weifelend.

"Het is lastig als je speelt tegen een meisje dat je niet goed kent. Je weet niet wat je moet verwachten. Ik heb me daarna goed in de wedstrijd gewerkt door wat afwisselender te spelen. Het was niet spectaculair, maar goed genoeg."

Vervolgens bereikte ze met Johanna Larsson eenvoudig de tweede ronde in het dubbelspel. "Dat was voor mij wel lekker. Een extra training om mijn slagen nog wat voller te raken. En dat ging eigenlijk erg goed."

In het enkelspel wacht op zaterdag Marketa Vondrousova. "Weer een 'lefty'. Wel bizar dat ik nu voor de derde keer op rij tegen een linkshandige speel. Het wordt weer een mooie wedstrijd."

Schema ligt open

Door de uitschakeling van de als tweede geplaatste Caroline Wozniacki tegen Lesia Tsoerenko ligt het schema aan de kant van Bertens helemaal open met alleen Petra Kvitová en Naomi Osaka (winnares Indian Wells) als speelsters van naam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl