Mollema baalt: 'Ik zag hem rijden, maar kreeg het niet dicht'

Hij was er heel dichtbij, naderde koploper Ben King tot op 15 seconden, maar in de laatste kilometer moest Bauke Mollema het toch opgeven. Net als in 2011 werd Mollema tweede op de Covatilla. Ook in de vijfde rit van deze Vuelta werd de Trek-renner al tweede.

En dus baalde Mollema na afloop zichtbaar. "Ik dacht op een gegeven moment: ik rijd ernaartoe. En ik kwam heel dichtbij, van anderhalve minuut naar 15 seconden. Ik zág hem rijden, maar ik kreeg het gewoon niet dicht. En toen was het gedaan."

Mollema reed, samen met onder anderen ritwinnaar King, de hele 200 kilometer lange bergrit in de kopgroep. Maar op 19 kilometer van de streep, en 10 kilometer van de venijnige slotklim, reed de Amerikaan ineens weg, samen met Enric Mas.

"Iedereen keek een beetje naar elkaar en daardoor pakten ze al snel een minuut", kijkt Mollema terug. "Ik voelde me goed en dacht dat Thomas De Gendt ook wel goed was, maar die zei: als je wat wil, moet je het maar proberen." En dat deed Mollema, met wéér een tweede plaats tot gevolg.

Kelderman: 'Ging precies zoals ik wilde'

Wilco Kelderman was een tevreden man na de negende etappe. Hij reed in de slotfase weg uit de groep met favorieten en kwam als zesde over de streep.

"Ik moest er even inkomen op de slotklim, maar ik voelde me goed. Het ging precies zoals ik wilde. Zo ga je wel lekker de rustdag in."

Kruijswijk: 'Ik kwam tekort en moest schade beperken'

Minder goed verging het Steven Kruijswijk in de slotfase. De Lotto-Jumbo-renner verloor wat tijd, maar staat nog steeds negende in het algemeen klassement op 43 seconden van de nieuwe leider Simon Yates.

"Ik kon niet mee toen de rest in de slotkilometer versnelde, dus ik moest de schade beperken. Ik wist dat ik lang zou meekunnen, maar vandaag kwam ik wat tekort."

Mollema komt net tekort in negende etappe; King wint Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame