Wilco Kelderman in het wiel van Chris Froome tijdens de Vuelta van 2017. Kelderman is er weer bij, Froome dit keer niet EPA

De derde grote wielerronde van het jaar gaat zaterdag in Málaga van start: de Vuelta a España. Alle 21 etappes zijn live te volgen bij de NOS via een liveblog op de site en in de NOS-app.

Op televisie zijn de etappes in het weekeinde, met uitzondering van de proloog aanstaande zaterdag, rechtstreeks te zien op NPO1. Met commentaar van Joris van den Berg en Maarten Ducrot.

Doordeweeks volgt er een ruime samenvatting van de etappe in het NOS Sportjournaal (NPO 1, 18.45 uur) en in een extra uitzending rond 23.30 uur op NPO 3.

Radio en internet

Er is een dagelijks liveblog op NOS.nl en radioluisteraars worden via NPO Radio 1 op de hoogte gehouden middels flitsen van Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman, die vanaf 16.00 uur regelmatig inbreken in de lopende programmering om de laatste ontwikkelingen in de koers te melden.

De Vuelta bij de NOS Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Vuelta a España 2018

De Vuelta telt dit jaar maar liefst acht aankomsten bergop, met de aankomst van zondag op een heuveltje van derde categorie nog niet eens meegerekend.

Er wachten de renners een 'horrorberg' in La Camperona in de dertiende etappe en een iconische aankomst bij de gletsjermeren van Lagos de Covadonga in rit vijftien. De definitieve beslissing volgt in de twintigste etappe, met liefst zes bergen.

De Nederlandse renners Bauke Mollema, Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman krijgen te maken met kanshebbers als Vincenzo Nibali, Nairo Quintana. Miguel Angel Lopez, Richie Porte, Simon Yates en Thibaut Pinot.

STER reclame