Wilco Kelderman ANP

Wilco Kelderman start in de Vuelta a España. Het was lang onduidelijk of de 27-jarige klassementsrenner van Team Sunweb wel van de partij kon zijn in Spanje, nadat een valpartij bij het NK wielrennen, begin juli, een streep had gezet door zijn Tour de France. Kelderman kreeg door die val weer last van zijn schouder die hem eerder al dwarszat.

Team Sunweb-coach Aike Visbeek noemt het een klein wonder dat de nummer vier van vorig jaar van de Vuelta aan de Ronde kan beginnen. Volgens hem was er bij Kelderman sprake van een gecompliceerde blessure en is het nog onzeker of zijn niveau goed genoeg is om drie weken lang voor het klassement te gaan. "Maar Wilco heeft hard gewerkt om terug te komen."

Wilco Kelderman werd 4e in de Vuelta 2017 ANP

Als Kelderman op zaterdag 25 augustus van het startpodium in Malaga afrolt, begint hij aan zijn 23ste koersdag van 2018. Begin dit jaar werd hij tweede in de Abu Dhabi Tour waarna hij in de Tirreno-Adriatico op moest geven na een val in de vijfde etappe. Hij brak daarbij zijn rechtersleutelbeen en moest worden geopereerd. Bij het NK viel hij dus opnieuw op zijn schouder waarna bleek dat de metalen plaat die op de breuk zat was verbogen.

Bij Kelderman zijn nu aan beide kanten van het gewricht extra stevige plaatjes aangebracht.

Jonge talenten

Ook Mike Teunissen zal voor Team Sunweb aan de start van de Vuelta verschijnen. De renner knalde in de Ronde van Polen tegen een ploegwagen en brak daarbij onder andere zijn sleutelbeen.

Teunissen zal een rol spelen in ondersteuning van de Duitse sprinter Phil Bauhaus. Met de jonge Duitser hoopt Sunweb mee te doen om de sprintzeges.

Naast Teunissen en Kelderman is Martijn Tusveld de derde Nederlander in de Vuelta-selectie van de wielerploeg, De 24-jarige Nederlander maakt zijn debuut in een grote ronde.

Vuelta-selectie Team Sunweb

Phil Bauhaus (Dui)
Simon Geschke (Dui)
Jai Hindley (Aus)
Johannes Fröhlinger (Ger)
Wilco Kelderman (Ned)
Michael Storer (Aus)
Mike Teunissen (Ned)
Martijn Tusveld (Ned)

STER reclame