Arantxa Rus ANP Pro Shots

Arantxa Rus heeft tijdens haar eerste partij van het grastoernooi van Rosmalen twee wedstrijdpunten overleefd. Ze versloeg de Russische Ekaterina Aleksandrova in een partij die 2 uur en 23 minuten in beslag nam: 6-7 (5), 6-4, 7-6 (7).

Aleksandrova kreeg in de tiebreak van de derde set twee wedstrijdpunten. Rus zelf sloeg op haar derde matchpoint toe. Bij een voorsprong van 5-4 in games kreeg ze haar eerste kans en op 6-5 liet ze ook haar tweede mogelijkheid onbenut.

De 27-jarige Rus, die vorig jaar de kwartfinales haalde, speelt in de tweede ronde tegen de als eerste geplaatste Coco Vandeweghe. De Amerikaanse won het toernooi in 2016.

Op de maandag gepubliceerde ranglijst bezet Rus de honderdste plek. Ze maakt voor het eerst sinds 2013 weer deel uit van de tophonderd.

Richèl Hogenkamp ANP

Het toernooi van Rosmalen duurde voor Richèl Hogenkamp slechts een uur. De Nederlandse, die de afgelopen twee jaar telkens de tweede ronde haalde, had in de eerste ronde niets in te brengen tegen de Belgische Alison Van Uytvanck: 1-6, 2-6.

Van Uytvanck had veel meer power in haar slagen dan Hogenkamp, die liever op gravel uitkomt. Op Roland Garros was ze op die ondergrond onlangs dicht bij een stunt tegen Maria Sjarapova.

Schoofs debuteert met winst

Bibiane Schoofs bereikte net als Rus wel de tweede ronde door de Duitse Carina Witthöft met 6-4, 7-5 te verslaan. De 30-jarige Schoofs is de nummer 175 van de wereld en had een wildcard nodig om voor het eerst aan het toernooi mee te mogen doen. Witthöft staat 75ste op de WTA-lijst.

Bibiane Schoofs ANP

STER reclame