NOS SportAangepast

Hogenkamp brengt Sjarapova aan het wankelen in Parijs

Richèl Hogenkamp heeft net niet voor een stunt kunnen zorgen in de eerste ronde van Roland Garros. De qualifier, die vorig jaar de tweede ronde haalde in Parijs, kwam tegen oud-winnares Maria Sjarapova met 3-0 voor in de derde set, maar verloor toch nog: 1-6, 6-4, 3-6.

Richèl Hogenkamp in actie tegen Maria Sjarapova op Roland Garros

Vorig jaar verraste Hogenkamp in de eerste ronde een andere voormalig nummer een van de wereld, Jelena Jankovic. Tegen Sjarapova, de winnares van 2012 en 2014, leek ze anderhalve set lang bezig aan een kansloze missie, maar dat was buiten de vechtlust van de Doetinchemse gerekend.

Hogenkamp werd in de beginfase van de wedstrijd overrompeld en keek binnen de kortste keren tegen een 3-0 achterstand aan. Pas in de vijfde game verschafte de Nederlandse zichzelf een kansje op de service van Sjarapova, maar de nummer 28 van de wereld stelde eenvoudig orde op zaken.

De eerste set ging vervolgens in 24 minuten met 6-1 naar de Russische.

De harde klappen van Maria Sjarapova waren Richèl Hogenkamp in het begin te machtig

Ook in de tweede set werd Hogenkamp onmiddellijk gebroken, maar ze knokte zich knap terug in de wedstrijd. In de zesde game brak ze de service van Sjarapova en kwam daarmee terug tot 3-3.

Koelbloedig

Beide speelsters verloren hun eigen servicegame, tot Hogenkamp voor het eerst op voorsprong (5-4) wist te komen. Die voorsprong verzilverde ze koelbloedig op de service van Sjarapova en daarmee dwong ze een derde set af.

Richèl Hogenkamp knokt zich terug in de wedstrijd tegen Maria Sjarapova

In de derde set behield Hogenkamp het initiatief, dwong ze haar opponente tot lange rally's en wist Sjarapova daarmee flink te ontregelen. De Nederlandse liep zelfs uit tot 3-0. Sjarapova gaf niet op, brak terug en zorgde daarmee voor de ommekeer in de wedstrijd.

De Russin won zes games op rij en plaatste zich daarmee voor de tweede ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl