NOS SportAangepast

Bertens teleurgesteld: zat geen moment lekker in mijn spel

Kiki Bertens heeft de diepe teleurstelling van de nederlaag tegen Angelique Kerber op Roland Garros eerst met een 45 minuten durend gesprek met coach Raemon Sluiter proberen van zich af te praten.

"Ik denk dat ik vandaag geen moment lekker in mijn spel heb gezeten", concludeerde Bertens, toen ze even later voor de pers verscheen.

Balende Bertens wijt nederlaag aan onrust

"Ik ging twijfelen en daardoor verloor ik de rust en het overzicht in mijn spel. Kerber speelde bovendien heel taai, ze heeft het slim gespeeld vandaag. Ik heb veel mogelijkheden gehad, alleen miste ik te veel", aldus Bertens.

"Soms heb je gewoon een dag dat je de ballen wat minder raakt, en vandaag was zo'n dag. Dan word ik onzeker. Ik moet dit accepteren."

Sluiter probeerde Bertens' teleurstelling te verwoorden na het gesprek van de twee. "Kiek was gebroken na de wedstrijd, dat moet denk ik ook, want het betekent waanzinnig veel voor haar."

Sluiter: Kiki is ongelooflijk gebroken van deze nederlaag

"Dus als je een wedstrijd speelt waarin je veel kansen krijgt en het niet afmaakt op een toernooi waar je hoge ogen wilt gooien, dan doet dat ontzettend veel pijn."

Dubbelspel

Bertens is overigens nog niet uitgespeeld op Roland Garros. Ze is met de Zweedse Johanna Larsson in het dubbelspel doorgedrongen tot de derde ronde.

Bertens uitgeschakeld op Roland Garros na gevecht met Kerber

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl