NOS SportAangepast

Bertens verdrinkt in dadendrang en is uitgeschakeld op Roland Garros

Bertens uitgeschakeld op Roland Garros na gevecht met Kerber

Kiki Bertens heeft de derde ronde van Roland Garros niet overleefd. De Zuid-Hollandse ging na een gevecht van een uur en 52 minuten ten onder tegen de Duitse Angelique Kerber: 6-7 (4), 6-7 (4).

Bertens was tennissend niet de mindere van de oud-nummer één van de wereld. Ze speelde zeer gretig (39 winners), maar verloor daardoor soms de controle over haar slagen, met het maken van onnodige fouten (51) tot gevolg. Bovendien varieerde Kerber meer en verdedigde ze uitstekend.

Toon gezet

De lange eerste game zette direct de toon voor het boeiende gevecht. Bertens en Kerber hanteerden hun favoriete tactiek: de Nederlandse viel aan, de Duitse speelde geduldig.

In de tiebreak van de eerste set gaven slordigheden van Bertens, vijf afzwaaiers, de doorslag.

Angelique Kerber slaat een return in haar duel met Kiki Bertens

Toch ging Bertens niet bij de pakken neerzitten, ondanks dat ze twee keer een break moest incasseren. Ze bleef met wisselend succes voor haar slagen gaan.

Hoon van het publiek

Kerber kreeg op 4-4 even de hoon van een deel van het publiek over zich heen door hoge ballen te slaan om de vaart uit het spel van Bertens te krijgen.

Die tactiek werkte niet en de Nederlandse brak de service van de Duitse. Bertens verzuimde echter, andermaal door slordigheden, om de set uit te serveren.

In de tweede tiebreak kon Bertens ondanks een 3-1 voorsprong niet doordrukken. Bertens schonk Kerber daarna met haar 51ste onnodige fout (backhand uit) uiteindelijk de winst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl