AFP

Mercedes lijkt opnieuw het te kloppen team dit seizoen in de Formule 1. Wereldkampioen Lewis Hamilton domineerde de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Australië, maar Max Verstappen liet op het zonovergoten circuit in Melbourne zien dat zijn team Red Bull Racing de zaken aanzienlijk beter op orde lijkt te hebben dan een jaar geleden. De Nederlander zette de derde en de tweede tijd neer.

Trainingen zeggen weinig, maar geven bij de opening van het seizoen wel een eerste indicatie van de mogelijkheden van de teams. Mercedes, Ferrari en Red Bull zullen in 2018 opnieuw weinig te duchten hebben van de overige teams. Hamilton stuurde zijn Mercedes in de tweede training naar een tijd van 1.23,931, waarmee de Britse titelverdediger iets sneller was dan in de eerste sessie (1.24,026).

Verstappen gaf weinig toe. De Nederlander moest in de eerste training met een beste ronde in 1.24,771 ook Valtteri Bottas (Mercedes) laten voorgaan, maar zette zijn beste tijd in die sessie neer op de supersoftband. Mercedes gebruikte de zachtste banden in Australië, de ultrasofts.

In de tweede training was het verschil tussen Hamilton en Verstappen (1.24,058) slechts 0,127 seconde. Bottas (1.24,159) was de nummer drie in de tweede sessie. Daarna volgden de Ferrari's van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel.

Binnen Red Bull Racing was Verstappen vrijdag beduidend sneller dan Daniel Ricciardo. De Australiër zocht nog naar de juiste balans, maar gaf relatief veel toe. In de eerste training was het gat met Hamilton een seconde, in de tweede training 0,717 seconde.

Ricciardo moest in de tweede training naast Hamilton, Verstappen, Bottas, Räikkönen en Vettel ook Romain Grosjean (Haas) laten voorgaan.

De Grand Prix van Australië is de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen. Zaterdag is de kwalificatie, die de startvolgorde bepaalt. Zondagochtend om 07.10 uur start de eerste GP van het seizoen.

Uitslag training GP van Australië

STER reclame